Doorgaan naar artikel

Verschuiving fruitleveranciers bij Aldi

Foto: ANP

Foto: ANP

Aldi heeft voor haar hardfruitsegment dit seizoen vier leveranciers, waarbinnen verschuivingen van rassen plaatsvonden. Dat blijkt uit een analyse van Groenten&Fruit.

Aan het begin van het seizoen worden leverancierswisselingen duidelijk. Bij Aldi zijn in het hardfruitschap wat verschuivingen geweest in het beleveren van rassen. De keten kiest voor meerdere leveranciers, terwijl de andere Duitse prijsvechter Lidl kiest voor één leverancier per winkel voor al het Nederlandse hardfruit.

Lees ook: Lidl-leverancier Van Kessel Fruit in de spotlights

Vier leveranciers bij Aldi

Bij Aldi wordt het kilobakje Conference in een steekproef in Midden-Nederland geleverd door Levarht, de Jonagold door Job van Iterson, de Elstar-tassen door Frupaks-Vernooij en Goudreinette door Triple Fruit uit Geldermalsen. Die laatste levert eveneens verpakte Pink Lady, Job van Iterson levert ook de stoofpeer, Granny Smith en kinderappels. Voor een deel van de rassen is er nu een andere leverancier dan vorig seizoen.

Alles PlanetProof bij Aldi

Alle Nederlandse hardfruit van Aldi heeft een PlanetProof-logo op de verpakking, waardoor de telers, maar ook de handelsbedrijven gecertificeerd zijn. Aldi is daarin wel een voorloper, blijkt uit een analyse van het aanbod bij verschillende winkelketens. In het hardfruit zijn telers terughoudend met deelname aan PlanetProof. Aldi stelt het keurmerk verplicht bij haar leveranciers.

Beheer
WP Admin