Verplaatsing kassen Gelderland voor € 25 per meter

14-09-2017 | Laatste update op 02-06 | |
Foto: RBI
Foto: RBI

De verplaatsingsregeling voor glastuinbouwbedrijven in Gelderland is van 18 september tot 16 oktober 2017 weer opengesteld. Het maximum-subsidiebedrag is wel verlaagd, naar € 25 per vierkante meter.

Hoewel de provincie het totale subsidiebedrag heeft verhoogd van € 3 naar € 5 miljoen, is de maximale subsidie per aanvraag verlaagd van € 30 per vierkante meter te saneren glas naar € 25 per vierkante meter. Dat blijkt uit de voorwaarden van de Gelderse regeling, die gebruik maakt van Europese Pop3-gelden.

Kassen voor paddestoelencellen

De regeling helpt telers te verplaatsen naar daarvoor aangewezen glasgebieden. Daarvoor kunnen ze eigen kassen saneren in het buitengebied of sprokkellocaties inbrengen (andere kassen). Voor het eerst mogen dat ook paddestoelencellen zijn, blijkt uit de voorwaarden van de regeling. Het sprokkelglas in de provincie raakt namelijk op.

Glastuinbouwontwikkeling in beperkt aantal gebieden

De provincie Gelderland stimuleert een toekomstbestendige glastuinbouw en richt zich daarom op de concentratie van glastuinbouwbedrijven in een beperkt aantal gebieden, namelijk de twee glastuinbouw-ontwikkelingsgebieden Bergerden-Huissen en Bommelerwaard en de drie regionale clusters voor glastuinbouwontwikkeling Tuil, Est en Voorst.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer