Doorgaan naar artikel

Drie miljoen voor verplaatsing drie glasbedrijven

De provincie Gelderland opent komende winter de nieuwe verplaatsingsregeling glastuinbouw.

Voor de verplaatsing van de bedrijven is drie miljoen euro beschikbaar, de helft bestaat uit Europese middelen. In eerdere jaren was tussen de vier en vijf miljoen euro beschikbaar voor de Gelderse verplaatsing. De subsidie bedraagt 40 procent van de investeringen op de nieuwe locatie met een maximum van € 1.000.000,-, zo laat de provincie weten. Daarmee is waarschijnlijk ruimte voor drie bedrijven die willen verplaatsen naar een concentratiegebied.

De omgerekende metervergoeding voor de Gelderse verplaatsingssubsidie is 30 euro. Dat is gehandhaafd, nadat de provincie een jaar eerder die vergoeding had verlaagd. Ondanks de tuinbouwcrisis is de regeling voor verplaatsing elk jaar nog overtekend. Een signaal dat er nog dynamiek zit in de Gelderse tuinbouw.

Het is een tenderregeling. Dit betekent dat de volgorde op de ranglijst wordt bepaald door de mate waarin de aanvraag voldoet aan de criteria. Eerder dit jaar stelde de provincie dat het liever niet glas ontwikkelt voor nog meer van hetzelfde product, maar voor nieuwe teelten. Het is niet duidelijk of in de criteria daar ook zaken over zijn opgenomen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin