Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Twee trossen minder aangemaakt maar productie komt gelijk uit’

Hans Aerts in Velden heeft op 12 september de kop uit de planten van de vleestomaten (Rebelski op Maxifort) gehaald. “Dat is een week eerder dan vorig jaar. We willen nu rustig de tijd nemen om de tomaten grof te laten worden."

Laatst geüpdatet:

Hans Aerts in Velden heeft op 12 september de kop uit de planten van de vleestomaten (Rebelski op Maxifort) gehaald. “Dat is een week eerder dan vorig jaar. We willen nu rustig de tijd nemen om de tomaten grof te laten worden.”

“Vorig jaar plukten we de laatste tomaten op 4 december, maar de grofheid kon beter en de prijs was slecht.” Aan het teeltschema verandert hij komend seizoen weinig. De plantdatum blijft eerste week januari en het wordt weer Rebelski op onderstam Maxifort. “De handel op Duitsland en Engeland vraagt specifiek om deze platte, traditioneel geribde vleestomaat.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers