Tuinderstroonrede door Raad van Elf

21-10-2011 | |
Tuinderstroonrede door Raad van Elf

Het klinkt wat carnavalesk. Maar de voorstellen die de Raad van Elf tuinbouwprofessionals gaat presenteren zijn wel degelijk serieus.

 

Op 2 november om 13.30 uur stelt dit schaduwkabinet van de tuinbouw zich voor op het Foodlog seminar op de Horti Fair in Amsterdam.

De stand van tuindersland analyseren en kansen benoemen. Dat is de doelstelling van deze Raad van Elf. ‘Bloggazine’ Foodlog.nl noemt het een Tuinderstroonrede, maar anders dan de koningin gaat deze tuinbouwraad vanaf zijn installatie op de Horti Fair voortaan drie maal per jaar evalueren hoe het ervoor staat, komt met doe-voorstellen en met manieren waarop die zowel efficiënt als effectief gefinancierd kunnen worden.

De elf raadsleden werken in of rond de tuinbouw. Allen hebben een eigen portefeuille. Zes tuinders doen mee, waarvan één zich later nog bekend maakt. Jos Looije tekent voor Ondernemerschap. John van der Hulst gaat voor de portefeuille van Gezond Verstand. Aad van Dijk sr. neemt Gedragsverandering op zich. Rob Baan doet Gezond & Vers en Marieke Tas houdt het op Doen!.

Geu Siebenga, voorheen manager agrarische financiering ABN AMRO-bank, combineert Financiën en Economische Zaken. Henri Oosthoek van Koppert bv beheert de portefeuilles van Milieu en Duurzaamheid. Maren Schoormans van Priva BV denkt vanuit Gewassen & Kansen. Peter Jens van Pura Natura doet Strategie & Tactiek. Professor Olaf van Kooten van WUR is verantwoordelijk voor de portefeuille Onderzoek.

Bron: Groenten & Fruit

Foto: Horti Fair

Gfactueel
Meer over
De andere toon op de GreenTech
10-06-2014 | Opinie

De andere toon op de GreenTech

Nieuwe tuinbouwbeurs in RAI
28-01-2014 | Nieuws

Nieuwe tuinbouwbeurs in RAI

Nieuwtjes kijken op Horti Fair
01-11-2012 | Fotoreportage

Nieuwtjes kijken op Horti FairBeheer