Beter isolerend kasdek

21-08-2012 | Laatste update op 19-09 | |
Beter isolerend kasdek

Voor Kubo-kassen is een nieuw kasdek ontwikkeld waarbij niet alleen de roeden, maar ook de goot afgerubberd kan worden.

Zelfs is een nokrubber mogelijk, waardoor de ruit vierkant in het rubber ligt, en nergens meer direct met aluminium in aanraking komt. Dit verbetert de isolatie, maakt de kas beter waterdicht en beperkt de kans op ruitbreuk.

Voor de uitvoering met nokrubbers is wel gehard glas nodig, omdat volledig ronde glasranden noodzakelijk zijn om de ruit zonder opstropen in de rubbers te laten glijden.

Verder heeft Kubo haar Ultra Clima Kas doorontwikkeld. De nieuwe versie is uitgerust met compactere luchtbehandelingskasten, waarin de 2 oorspronkelijke ventilatoren vervangen zijn door één grotere met dezelfde luchtverplaatsingscapaciteit. Met een iets grotere investering zou zelfs een nog economischer draaiende motor toe te passen zijn. Voor de buitenluchtaanzuiging is een speciaal lamellen-rooster gemaakt. Door de slimme labyrint-constructie van deze Ultra Clima Lichtvanger kan lucht aangezogen worden zonder dat er tegelijkertijd licht naar buiten kan schijnen, waarmee voldaan wordt aan lichtuitstoot-eisen bij belichte kassen.

Visser
Peter Visser Redacteur


Beheer