Doorgaan naar artikel

Tuinbouwmissie: groente telen op Mars

Image premium

Paulien Dirkzwager is manager internationale zaken van de Kamer van Koophandel Den Haag en begeleidt een tuinbouwmissie naar Canada voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ze doet verslag van de reis via een weblog. De tuinbouwmissie begint met een bezoek aan een testruimte om groente te telen op Mars.

We zijn maandag aangekomen in Toronto. Deze stad is met 2,7 miljoen inwoners de grootste stad van Canada. Ottawa, de  hoofdstad van Canada, heeft er slechts 800.000.



We gaan eerst naar de agrarische universiteit van Canada in Guelph, een stad 1 uur ten westen van Toronto. We rijden door een prachtig herfstkleurrijk landschap, de zogenoemde Indian Summer. De universiteit is met name gefocust op onderzoek, onderwijs en laboratoriumdiensten om zo op de lange termijn de agrarische sector in de regio concurrerend en winstgevend te houden. In de universiteit krijgen we onder andere een rondleiding langs een onderzoeksruimte waar ze testen om groente te kweken voor tijdens een reis naar Mars. Daar zou je nu (nog) acht maanden over doen en je moet er twee jaar zitten voordat je  terug kan. Zoveel eten kan niet worden meegenomen, dus de Canadezen zijn al sinds 1995 aan het onderzoeken hoe groente gekweekt kan worden met 10 procent van de normale luchtdruk en zonder afval, alles moet altijd volledig en oneindig hergebruikt kunnen worden.



We bezoeken nog twee potplantenkwekers en gaan daarna naar het hotel vlakbij de beurs en vlakbij de Niagara Falls, die we natuurlijk ook even moeten zien.

Delen

Image
Paulien Dirkzwager

manager internationale zaken

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin