Doorgaan naar artikel

Trots op Nederlandse inbreng tuinbouw Canada

Paulien Dirkzwager is manager internationale zaken van de Kamer van Koophandel in Den Haag. Ze begeleidt een tuinbouwmissie naar Canada en doet daarvan verslag voor Groenten en Fruit.

Vrijdag: Vanmorgen eerst bezoek aan het gemeentehuis van Leamington, het zuidelijkste puntje van Canada. Hierbij waren de burgemeesters van Leamington en Kingsville aanwezig en de lokale tuinbouwondernemers. Leamington is het meest geconcentreerde tuinbouwgebied van heel Noord Amerika. Ze willen dan ook af van het tomatenimago en het centrum worden van de Noordamerikaanse tuinbouw.  

Er is de afgelopen jaren enorm in dit gebied geïnvesteerd. Dit zal de komende jaren wel wat afnemen, maar een kweker vertelt me dat hij denkt dat zeker nog wel 1 op de 5 kwekers zal uitbreiden.Daarna bezoek aan een van de grootste tomatenkwekers van Canada met de meest geavanceerde techniek. Wat indrukwekkend! Het is een Nederlandse kweker die optimaal van alle mogelijkheden gebruik maakt, helemaal vanuit de plant geredeneerd.Vervolgens de opening van het Hortimax / Ridder kantoor in Leamington. Zij gaan vanuit dat kantoor heel Canada en de VS ondersteunen. De burgemeester van Leamington en de Nederlandse consul generaal knippen een lintje door.Geluncht in een oude tomatenkas die om is gebouwd tot een speciaal restaurant met speeltuin, indoor midgetgolf. Er staan lange tafels en een buffet, all you can eat.Na toch teveel gegeten te hebben gaan we naar nog drie bedrijfsbezoeken waarvan twee geavanceerde groentekwekers. Opvallend is hoe modern en schoon het in beide kassen is. Beiden met bijna alleen maar Nederlandse apparatuur erin. Alle mannen van de Nederlandse groep vinden het geweldig: Neerlands trots.Share this

Afbeelding
Paulien Dirkzwager

manager internationale zaken

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin