Doorgaan naar artikel

Tour de France Femmes krijgt kassenroute Westland

Tour de Femmes Westland

Luchtfoto van delen van het Westland. - Foto: Provincie Zuid-Holland

De gemeente Westland wil de glastuinbouw promoten door zich in 2024 als doorkomstgemeente in te kopen in de etappe vanuit Rotterdam.

Daarvoor heeft het gemeentebestuur van de gemeente Westland € 10.000 vrijgemaakt als financiële bijdrage aan de gemeente Rotterdam. De etappe is 25 oktober bekend gemaakt. De Tour de France Femmes start op 12 augustus 2024 in Rotterdam. De openingsetappe gaat over een afstand van 138 kilometer via Voorne-Putten en het Westland naar Den Haag. De route doorkruist dus meerder glasgebieden.

Sportieve en economische doelstellingen Westland

De doorkomst van de Tour de France Femmes levert een belangrijke bijdrage aan de sportieve en economische doelstellingen van Westland, stelt het college van burgemeester en wethouders. Westland komt hierdoor goed in beeld als glastuinbouwgebied. Ook draagt het bij aan internationalisering en het aantrekken van toerisme. Ook tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in 2022 besloot de gemeente die internationale uitstraling te gebruiken en te sponsoren.

Scholenprogramma

Voor de kinderen in Westland is een Scholenprogramma. De eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs kunnen zich bewijzen met een e-sport fietsonderdeel en krijgen een lesprogramma ter beschikking gesteld.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin