Doorgaan naar artikel

Total Produce: Nederlandse markt opnieuw moeilijk

Total Produce passeerde de omzetgrens van € 6 miljard in 2019, ziet weinig corona-problemen, maar een moeilijke Nederlandse markt.

Het Ierse groenten- en fruitconcern Total Produce maakte de voorlopige resultaten bekend op 5 maart. Afgelopen jaar heeft Total Produce voor het eerst de complete omzet van Dole meegeteld in de boekhoudkundige cijfers. De omzet steeg daardoor 22,4% naar € 6,2 miljard. De EBITDA (winst voor aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen) steeg meer dan 52% naar € 202,8 miljoen, een opvallende verbetering van de resultaten.

Goede groeicijfers

Total Produce maakt opnieuw in zijn jaarcijfers bekend dat de Nederlandse markt moeilijk is voor haar bedrijven. De omzet in de eurozone daalde met € 79 miljoen naar € 1,64 miljard. De Nederlandse markt is concurrerend, zo schrijft de groep als verklaring voor de omzetdaling. Zuid-Europa laat wel goede groeicijfers zien.

Het Ierse Total Produce heeft met bedrijven als Haluco, Nedalpac en Frankort&Koning, Total Exotics en ASF Holland een belangrijke positie op de Nederlandse markt. Ook in 2018 meldde Total Produce dat resultaten in Nederland tegenvielen. Dat jaar werd goodwill afgeboekt voor de Nederlandse markt. Dat is dit jaar niet het geval, blijkt uit de voorlopige jaarcijfers. De winstgevendheid van de eurozone liep wel terug met € 5,4 miljoen (EBITA).

Coronavirus

In de jaarcijfers worden beleggers ook gerust gesteld over het coronavirus. Total Produce verwacht geen zware verstoringen van de internationale handel dit lopende boekjaar.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin