Doorgaan naar artikel

Total Produce: Groente blijft zwak in Nederland

Gemiddeld doen Nederlandse bedrijven onder Total Produce het beter, maar groente blijft ‘teleurstellend’.

De Ierse multinational Total Produce noemt de prestaties van de Nederlandse dochters gemiddeld ‘verbeterd’. Toch wordt de Nederlandse tuinbouwdivisie ‘uitdagend’ genoemd. In het jaarverslag benoemt Total Produce tegenvallende prestaties in groente. Dat wordt echter gecompenseerd door een goed resultaat in het tweede deel van het jaar in lokaal zachtfruit en ander fruit. Daarbij zijn importproducten als mango, citrus, gember en avocado’s ook sterkhouders voor de groep bedrijven.

Stijging winstgevendheid

De totale omzet van Total Produce steeg afgelopen boekjaar met 1,7% naar € 6,26 miljard, terwijl de winst voor belastingen 18% steeg naar € 116 miljoen. De prestaties van de bedrijven van Total Produce in de eurozone – waaronder Nederland – werd het afgelopen boekjaar ondersteund door betere prijzen die een lager volume compenseerden. De omzet steeg 1% naar € 1,69 miljard. Retail en groothandel vroegen meer product, waarbij horeca en catering vraaguitval vertoonden.

Total Produce heeft een ruim belang in de Nederlandse afzet met handelsbedrijven als Frankort & Koning, Anaco & Greeve, OTC Organics, Total Produce, Haluco, Nedalpac, Total Exotics en ASF Holding.

Handelsbedrijf Haluco uit Bleiswijk is onderdeel van Total Produce. - Foto: Haluco.

Handelsbedrijf Haluco uit Bleiswijk is onderdeel van Total Produce. – Foto: Haluco.

Effect integratie met Dole

Als de integratie van Total Produce en Dole zijn beslag krijgt, zal de fruitafzet van Nederlandse dochters verder versterken, is de verwachting. De beschikbaarheid van rassen zachtfruit neemt toe met bovendien sterke merkproducten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin