Doorgaan naar artikel

Topman kastechniekgroep GreenV vertrekt naar zuivel

Jan Derck van Karnebeek vertrekt bij GreenV dat actief is in kassenbouw en installatietechniek. Hij wordt directeur bij FrieslandCampina.

Van Karnebeek was sinds september 2022 CEO bij GreenV. Dat is het moederbedrijf van de internationaal opererende groep bedrijven Prins Group (kassenbouw), Stolze (installatietechniek), GreenV Indoor en HT Verboom (transportsystemen). GreenV is eigendom van investeringsmaatschappij HAL Holding, dat weer ontstond met geld uit de verkoop van de rederij Holland-Amerika Lijn (HAL) in de jaren tachtig.

Druk op resultaten GreenV

Bij GreenV was niemand bereikbaar voor commentaar. In het laatste jaarverslag staat dat de gecombineerde omzet in 2021 € 189 miljoen bedroeg en het bedrijfsresultaat € 23 miljoen. GreenV had 180 medewerkers in dienst aan het eind van 2021. In het verslag over het derde kwartaal van 2022 van HAL Holding staat dat GreenV, met andere bezittingen, verantwoordelijk is voor het verslechterde bedrijfsresultaat. De oorlog in Oekraïne zorgde voor enorme prijsstijgingen in de kassenbouw, al wordt in het jaarverslag die relatie niet gelegd.

Acquisitie

GreenV is nog niet lang onder de vleugels van HAL. In januari 2021 voltooide HAL de acquisitie van 60% van de aandelen GreenV B.V., de houdstermaatschappij van Stolze (100%) en Prins Group (40%). Op 15 oktober 2021 verwierf GreenV een aanvullend belang in Prins Groep, waarmee de deelneming werd verhoogd van 40 tot 100%, zo staat in het jaarverslag over 2021.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin