Doorgaan naar artikel

The Greenery dicht bij benoemen nieuwe CEO

The Greenery krijgt op korte termijn een nieuwe CEO. De koers van het bedrijf blijft ongewijzigd.

Na het vertrek van de oud-topman Steven Martina in september is de procedure voor het vinden van een opvolger ingezet. De afzetorganisatie laat weten dat de nieuwe CEO op korte termijn bekend wordt gemaakt. Dat betekent dat het proces ver is en mogelijk al (vrijwel) afgerond. De aanstaande benoeming van een CEO betekent dat de koers van het bedrijf ongewijzigd blijft. Ook een fusie is helemaal niet aan de orde. ”We voeren onze strategie Focus 2025, gericht op kostenleiderschap en ketensamenwerking, met volle energie uit”, laat een woordvoerder weten.

De rol van topman of topvrouw is veranderd bij The Greenery. Vanaf 2022 combineerde Martina de functie van algemeen directeur met de rol als voorzitter na een coöperatiestructuurwijziging. De nieuwe strategie van The Greenery, Focus 2025, wordt voortgezet. Deze is gericht op ketensamenwerking en waardemaximalisatie voor de leden.

Nieuwe relatie Jumbo

De afzetorganisatie kwam afgelopen weken in het nieuws na berichten over de samenwerking met Jumbo. Plannen voor een samenwerkingsmodel werden door Jumbo geannuleerd. Wel zegt Jumbo The Greenery als leverancier te willen behouden. Commentaar geeft The Greenery niet op die overleggen. Over klanten doet de afzetorganisatie geen uitspraken. Ook niet als het om zaken gaat die met telers intern zijn besproken.

The Greenery behaalde in 2022 een omzet van € 829,7 miljoen, 13 procent lager dan in 2021. De nettowinst bedroeg € 12,8 miljoen en is daarmee met ruim 45 procent verbeterd.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin