The Greenery benoemt directeur in nieuwe structuur

27-08-2020 | |
The Greenery benoemt directeur in nieuwe structuur

The Greenery werkt met een nieuwe structuur van drie bedrijfsonderdelen en benoemde voor The Greenery Growers een directeur.

Mark-Jan Terwindt is de nieuwe directeur van The Greenery Growers. Naast The Greenery Growers kent de structuur van The Greenery ook The Greenery Retail en The Greenery Logistics. The Greenery Growers verzorgt het aanbod van de Nederlandse telers, schrijft de afzetorganisatie in het persbericht.

Maximale uitbetaalprijs telers

Dat betekent dat het onderdeel verantwoordelijk is voor de verkoop van het product van telers aangesloten bij Coöperatie Coforta. The Greenery Growers doet dit met als doel een maximale uitbetaalprijs voor de telers bij zo laag mogelijke kosten van operatie. Verkoop vindt plaats naar onder meer The Greenery Retail en handelsklanten in met name West-Europa.

Modernisering veilklok

Ook de veilingklok valt daarmee onder de verantwoordelijkheid van Terwindt. Digitalisering van handelsprocessen is een belangrijk proces voor The Greenery, waaronder een modernisering van de klok. Volgens een woordvoerder wordt inderdaad gewerkt aan modernisering van de veilklok, met blauwdrukken voor nieuwe instrumenten en verdere digitalisering.

Retailman

Terwindt heeft een loopbaan in de sierteelt bij FloraHolland en exportbedrijf Noviflora. In beide organisaties was hij verantwoordelijk voor de uitbreiding van afzet aan retail.

Zijn internationale ervaring met sourcing & sales en zijn coöperatieve achtergrond bij Royal FloraHolland zijn belangrijke ervaringen in de functie bij The Greenery Growers, stelt de afzetorganisatie.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer