Doorgaan naar artikel

The Fruit Farm betaalde € 1 miljoen voor Hartman

The Fruit Farm heeft € 1 miljoen betaald – van de in totaal € 7 miljoen – voor teeltbedrijf Hartman.

Dat blijkt uit een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De rechtszaak tussen de erven Hartman en The Fruit Farm, maar ook eigenaar Hein Deprez, loopt nog altijd. Over de aankoopsom was in 2017 in totaal € 7 miljoen overeengekomen. Van die aankoopsom is een bedrag van € 1 miljoen betaald. Het restant was omgezet in een geldlening en diende in tien jaarlijkse termijnen van € 600.000 betaald te worden. Deprez had zich borg gesteld, maar de betalingsverplichting is niet nagekomen.

In 2019 ging het teeltbedrijf failliet, maar al eerder werd de afbetaling stopgezet, omdat The Fruit Farm stelt dat zaken zijn verzwegen bij de verkoop. Zo zou het bedrijf een zwartgeldcircuit hebben waarin tweedeklasseproduct werd verkocht.

Bewijs leveren

De rechtbank had eerder in de bodemprocedure in een tussenvonnis gesteld dat voor fraude nog geen bewijs is geleverd. Als dat bewijs wel kan worden geleverd, zou de koopovereenkomst inderdaad vernietigd worden. The Fruit Farm kon dat met getuigenverhoren opnieuw proberen aan te tonen. Die getuigenverhoren zijn opgeschort toen de erven Hartman in hoger beroep gingen tegen die tussenuitspraak. The Fruit Farm heeft dit voorjaar weer in een verzoekschrift gevorderd dat niet gewacht wordt op het hoger beroep voordat getuigen worden gehoord. De rechtbank is nu goed ingelezen en de leeftijd van enkele getuigen is hoog, waardoor het bedrijf vreest dat bewijsmateriaal verloren gaat als langer wordt gewacht. Het gerechtshof wijst de zaak terug naar de Rechtbank Noord-Nederland.

Hoger beroep in andere zaak afgeblazen

In een andere zaak van de curator van teeltbedrijf Hartman tegen de erven Hartman is hoger beroep afgeblazen. Ook daar was niet bewezen dat Hartman roekeloos of frauduleus handelde.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin