Doorgaan naar artikel

Telers nodig voor experiment met staatswiet

De coalitiepartijen zijn akkoord met een ruimer experiment met legale staatswiet, waardoor meer telers nodig zijn.

6 tot 10 gemeenten gaan proeven houden, zoals eerder gepland. Maar nog eens 6 tot 10 gemeenten vormen een controlegroep.

Voorkomen drugsgebruik

Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving hierover door de Telegraaf. De uitbreiding lag politiek gevoelig. Coalitiepartners CDA en ChristenUnie vrezen sowieso dat het geëxperimenteer geleidelijk de praktijk wordt. Zij vinden dan ook dat het kabinet flink moet investeren in het voorkomen van drugsgebruik.

Meer telers verbinden met illegale telers

Onlangs heeft een commissie geadviseerd het experiment met door de staat gekweekte cannabis in ‘aanzienlijk meer’ gemeenten te houden dan in het regeerakkoord staat. Een proef in hooguit 10 gemeenten zou te klein zijn voor ‘een voldoende representatief onderzoek’. Het experiment is vooral een wens van D66.

Een illegale hennepteelt in Roelofarendsveen wordt door de politie opgeruimd. - Foto: ANP

Een illegale hennepteelt in Roelofarendsveen wordt door de politie opgeruimd. – Foto: ANP

Die commissie heeft ook geadviseerd met meerdere legale telers aan de slag te gaan en daarbij kennis te gebruiken uit de illegale teelt. Het zou mogelijk moeten zijn voor legale telers om kennis in te schakelen van illegale telers die speciale soorten kunnen telen en daarmee uit de illegaliteit kunnen stappen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin