Doorgaan naar artikel

Spinazie

‘Het is ons weer gelukt’

Gerard Broersen in Lutjebroek wist zijn eerste spinazie in december te zaaien. “Tussen de sneeuwbuien door is het gelukt. We proberen altijd de eerste ergens in december of januari te zaaien, maar dat heb je niet altijd op een briefje. Nog niet alles staat boven, maar het ziet er hoopvol uit.”
Het vroegste zaaisel bestaat uit de rassen Hudson en Racoon. “We hebben op vorstige kleigrond gezaaid, anders rij je te diepe sporen. Dat verliep redelijk goed.”

Squirrel en Amazon
In week 4 ging het tweede zaaisel de grond in met de rassen Amazon en Squirrel. “Dat ras is genoemd naar een soort eekhoorn, wellicht vanwege zijn oren.” Bij beide zaaisels werden 12 miljoen zaden per hectare gezaaid. “Je zaait wat extra omdat de opkomst in deze periode nou eenmaal extra onzeker is.” De grondbewerking bestond uit spitfrezen.

Bemesten op grondmonster
Aan onkruid werd in de herfst al wat gedaan door het toepassen van Round up na een teelt van bloemkool. De bemesting volgt later waarbij de hoeveelheden aan stikstof en kali (in de vorm van patentkali) afhangen van een grondmonster. “Stikstof vullen we aan tot 200 kilo per hectare.”

Bron: Groenten&Fruit – Auteur: Stan Verstegen 

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin