Doorgaan naar artikel

Spelregels rond einde rode diesel

Vanaf 1 januari aanstaande vervalt het accijnsvoordeel van rode dieselolie en wordt alleen nog witte diesel geleverd. De belastingdienst wil formeel voor 8 januari weten hoeveel rode diesel een bedrijf op voorraad heeft.

Daarop wordt de naheffing gebaseerd. Voor de opgave van de voorraad rode diesel is een formulier beschikbaar op www.douane.nl.Aangifte doen is niet nodig als:

  • de voorraad rode diesel op het bedrijf  op 1 januari 2013 minder is dan 1.380 liter;
  • de totale capaciteit van de opslagtanks op het bedrijf lager is dan 5.000 liter. Het maakt niet uit hoe veel voorraad in deze tanks aanwezig is;
  • tot 1 juli 2013 mag er rode dieselolie zitten in de brandstoftanks van trekkers, plant- en oogstmachines, zelfrijdende spuitmachines en dergelijke. Vanaf 1 juli mogen er nog wel sporen rode diesel in de tanks aanwezig zijn. De tanks schoonmaken is dus niet nodig.

Vanaf 1 januari 2013 vervalt ook de regeling van teruggaaf accijns voor grootverbruikers. Op www.douane.nl is verder een overzicht met veel gestelde vragen opgenomen, daarin staan enkele zaken die gerangschikt kunnen worden in de categorie ‘goed om te weten’.Voor het opgaveformulier voor de voorraad rode diesel klik hier.

Voor de veelgestelde vragen, klik hier.Bronnen:

www.douane.nl

Nieuwsbrief CAV-Agrotheek

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin