Doorgaan naar artikel

Smalspoor-kniktrekker op rupsen voorkomt insporing

Als de grondsoort veen is en het regent behoorlijk, dan ziet een perceel blauwe bes er al snel uit als een zwembad. Berryfarm in Roggel kocht daarom de BCS Sky Jump 950 DS smalspoortrekker voorzien van Caterpillar rupsbanden met daarachter een sleuvengraver. Het water kan weg zonder insporing.

De BCS Sky Jump 950 DS smalspoortrekker op Caterpillar rupsbanden wordt door Berryfarm, naast het graven van sleuven, ook voor andere werkzaamheden in de blauwe bessen ingezet.

De trekker heeft een dualsteer besturing, voorwiel- en knikbesturing, waardoor de draaicirkel zeer kort is. Verder is de cabine slechts 1,85 meter hoog. De lage doorrijhoogte maakt hem geschikt voor bijvoorbeeld kersenboomgaarden. De bodemdruk van de speciale achterwielen is met 0,51 kilo per vierkante centimeter laag. Bij een werktuig van 800 kilo is de combinatie in volledige balans en is de bodemdruk van de voorwielen eveneens 0,51 kilo. De trekker heeft een vermogen van 91 pK en kan met 40 kilometer per uur over de weg. Het hefvermogen is 2.700 kilo. De catalogusprijs van de BCS Sky Jump 950 DS is 65 duizend euro exclusief btw. Mooren Machines uit Roermond is de Nederlandse dealer van BCS Trekkers die door ZHE Trading uit Heijningen geïmporteerd worden.


Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin