Doorgaan naar artikel

Schuldeisers Hartman zetten rechtszaak door

De rechtszaak rond het oude teeltbedrijf Hartman uit Sexbierum krijgt een vervolg. De curator ziet een belang voor schuldeisers als de Rabobank.

De curator van teeltbedrijf Hartman heeft de Leeuwarder rechtbank laten weten de zaak over te nemen van het teeltbedrijf tegen de oud-eigenaar. De rechtszaak werd in 2017 aangespannen door de destijds nieuwe eigenaar Hein Deprez die een schadeclaim wilde leggen bij de nabestaanden van oud-eigenaar Willem Hartman. Hij stelde dat het handelen van Hartman het teeltbedrijf verlies had opgeleverd.

Tussenvonnis

Met de stap van de curator komt nog geen eind aan de rechtszaak na een tussenvonnis in april. Daarin stelde de rechter dat geen bewijs is geleverd voor het zwart verhandelen van groente door oud-eigenaar Willem Hartman. Ook oordeelde de rechter dat de groei van Hartman niet roekeloos was in 2016 door de overname van locaties in Erica en de toevoeging van die verliesgevende kassen aan het concern.

Zicht op hoger beroep

Nu curator Hillie Lunter van Yspeert Advocaten de zaak overneemt, houden de schuldeisers zicht op een hoger beroep, zo verklaart de curator de stap. Of ze daarvoor opnieuw onderzoek moet laten verrichten naar het handelen van de bestuurders in Hartman is niet zeker. De Leeuwarder rechtbank zal eerst moeten aangeven welke informatie nodig is om tot een eindvonnis te komen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin