Doorgaan naar artikel

Samen werken – een uitnodiging

Iemand die nu hoog op de verlanglijst staat om deel te nemen aan een In Residency, is Tim Hofman. Foto: ANP

Iemand die nu hoog op de verlanglijst staat om deel te nemen aan een In Residency, is Tim Hofman. Foto: ANP

Als er iets is waar we goed in zijn in de tuinbouw, dan is het wel samenwerken door samen te werken. Onze afzet, onze financiering en onze kennisstructuur vinden allen hun wortels in de coöperatieve gedachte. We hebben die samenwerking gebruikt om de tuinbouw in Nederland leidend te maken in de wereld. De tijd is gekomen dat we gaan samen-werken met de consument, de maatschappij.

Vorige week lag EW op de deurmat. Hollands Glorie! Het stond er echt. Mijn vorige column ging over het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Simon Rozendaal heeft ons gelijk gegeven. Dat is een stap, maar we zijn er nog lang niet. Eatthis. organiseert deze zogenoemde In Residencies en we dagen je uit. Het enige wat we je vragen, is om te doen waar je van nature goed in bent. Samen-werken.

Het organiseren van een In Residency is niet eenvoudig. Het begint ermee dat je het vertrouwen moet winnen van de persoon die je uit wilt nodigen. Dolf Jansen, Simon Rozendaal of iemand die nu hoog op de verlanglijst staat, Tim Hofman. Zodra dat vertrouwen er is (denk nog eens aan de tijd dat onze voorvaders de veilingen en banken opzetten), breekt de tijd aan om afspraken te maken.

Een bezoek van drie aansluitende dagen aan de tuinbouw

In het geval van een In Residency betekent dit dat onze gast commitment afgeeft voor een bezoek van drie volle, aansluitende dagen aan de tuinbouw. Daar staat geen vergoeding tegenover. Onze voeding is de essentie van ons bestaan. Dat besef dringt steeds dieper door en dat helpt om dat commitment te krijgen. Bij deze stappen kun je helpen.

Ken je iemand die echt boven anderen uitsteekt? Iemand die excelleert in wat hij of zij doet? Een topsporter, bekende Nederlander, wetenschapper, klimaatactivist of een journalist? Of ken je iemand die misschien de persoon kent die je nu in gedachten hebt? Laat het ons dan weten. Vanaf dat moment kunnen we met je samenwerken met als doel om dat commitment te krijgen van hem of haar.

Ben jij de volgende die iemand aandraagt voor een In Residency of komt de volgende gast misschien wel bij jou op visite?

Daarna gaan we in gesprek. Wordt het een algemene In Residency? Een algemene kennismaking met de voedingstuinbouw? Of gaan we meer de diepte in? Gaan we drie dagen ons verdiepen in duurzame energie, inhoudsstoffen of bijvoorbeeld circulariteit? Zodra de eerste opzet van de In Residency helder is, gaan we puzzelen. Die puzzel begint altijd weer bij het Westlands Museum. Je moet per slot van rekening je wortels voelen om te weten hoe je verder wilt groeien.

Ben jij de volgende die iemand aandraagt voor een In Residency of komt de volgende gast misschien wel bij jou op visite? Laat het ons dan even horen. We werken graag met je samen. Ook bij ons is dat vermogen diepgeworteld.

Bekijk meer

Delen

Ed Smit van EatThis
Ed Smit

Oprichter en key connector van EatThis

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin