Doorgaan naar artikel

Radijstelers van Greenery naar Versland

Afbeelding

Acht Westlandse radijstelers verenigd in het Radijsproject maken per 1 januari de overstap naar handelsbedrijf Versland. Het gaat in totaal om zo’n 25 hectare, waarvan 10 van het bedrijf Zwin Brothers.

Het radijsproject is er al sinds 1972 op gericht om losse radijs, zonder loof in zakjes, op de markt te brengen. Versland was al lang een van de grote afnemers. Vanaf komend jaar zal de volgorde andersom zijn: alle radijs gaat naar Versland en The Greenery is dan van de afnemers.

“We haken in op de conclusies van McKinsey”, zegt Piet Zwinkels van Zwin Brothers. “Krachten bundelen met gelijkgerichte bedrijven. Bij Versland zitten we beter op onze plek dan bij The Greenery. De focus was daar het afgelopen jaar wel heel erg op de vruchtgroenten gericht. Versland is een familiebedrijf, waar de samenwerking meer op basis van gelijkheid kan gebeuren.”

Voor Versland maakte radijs al zo’n 10 procent van de omzet uit. De vandaag getekende samenwerkingsovereenkomst met de Westlandse radijsbedrijven zal dat aandeel verdubbelen. “Als klanten hebben wij heel supermarkt Nederland en in landen als Frankrijk, Engeland en Scandinavië. Ook leveren we aan alle groentesnijderijen. Dat zal niet zo veel gaan veranderen”, aldus Ed Koelewijn van Versland.

Beheer
WP Admin