Doorgaan naar artikel

Quote-rijkste verzeild in margediscussie voeding

Jitse Groen. - Foto: ANP

Jitse Groen. - Foto: ANP

Op de eerste plek van de Quote-lijst van 100 rijkste Nederlanders van onder de 40 jaar staat Thuisbezorgd-oprichter en CEO Jitse Groen. De werkwijze van het bedrijf zorgt voor discussie in de restaurantsector.

De lijst verschijnt vandaag in de nieuwste editie van het maandblad. Thuisbezorgd.nl koppelt kopers aan restaurants en bezorgt thuis.
Thuisbezorgd.nl is in een discussie om marges beland. Restaurants zouden volgens Koninklijke Horeca Nederland de website zo veel mogelijk moeten omzeilen, bijvoorbeeld door klanten te vragen via de eigen website te bestellen, omdat de site 12% commissie vraagt over een bestelling. Bovendien mogen restaurants niet minder geld vragen voor een maaltijd die direct besteld wordt.

Jitse Groen. - Foto: ANP

Jitse Groen. – Foto: ANP

Meer variatie in Quote-lijst

De variatie in de Quote-lijst is groter dan vorig jaar. Toen stonden er nog relatief veel IT-ondernemers op de lijst. Nu staan er ook kunstenaars en aardbeienteler Jan van Genderen (Royal Berry) tussen. Op plek 100 staat de enige sporter van de lijst: darter Michael van Gerwen met een geschat vermogen van € 7 miljoen.

Beheer
WP Admin