Doorgaan naar artikel

Provincie: kassen gaan voor op perceel met zonnepanelen

Aanleg van zonnepark. In Tinte komt een park van 10,5 hectare in het glastuinbouwgebied. Foto: ANP/Robin Utrecht premium

Aanleg van zonnepark. In Tinte komt een park van 10,5 hectare in het glastuinbouwgebied. Foto: ANP/Robin Utrecht

Een zonnepark in een glastuinbouwgebied moet over 16 jaar plaatsmaken voor kassen als er kopers zijn.

Dat is een voorwaarde van de provincie Zuid-Holland om mee te werken aan het realiseren van ruim 10,5 hectare zonnepanelen in Tinte in de gemeente Westvoorne. Dit perceel is gelegen in een glastuinbouwgebied.

De provinciale medewerking aan de aanleg van zonnepanelen is mogelijk op voorwaarde dat Westvoorne toetst dat er geen behoefte is aan kassen. Dat is nu het geval, maar over 16 jaar moet de gemeente dat onderzoek opnieuw doen. Is er geen behoefte aan kassen, dan mag Tinte de initiatiefnemers een verlenging geven voor deze functie van negen jaar.De provincie blijft daarmee vasthouden aan haar glastuinbouwbeleid.

Opruimplicht in vergunning zonnepanelen

Ook wil de provincie dat een opruimplicht is opgenomen in de vergunningen, zodat de functie glastuinbouw weer beschikbaar komt aan het einde van de looptijd van de plannen.

Het plan voor zonnepanelen komt van een energiecoöperatie en gaat 3.263 huishoudens van stroom voorzien. Ontwikkelaar SolarEnergyWorks moet het plan beter natuurlijk inpassen na bezwaren over landschappelijke waarde.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin