Doorgaan naar artikel

Proeverij met groentekaviaar en radijssoep

In lunchroom De Lunchboxx in Den Haag kan men aan de groentekaviaar uit Macedonië. En ook soep met het loof van radijs is er te genieten.

Dat bleek vorige week op een speciale smaakproeverij. De groentekaviaar komt uit Macedonië. De manier waarop ze daar groenten en fruit inmaken heeft geleid tot het merk Mama’s, dat nu ook in Nederland wordt geïntroduceerd. Om de producten hier op de markt te brengen moeten ze voldoen aan de Nederlandse wetgeving en etikettering. Het eerste product dat klaar is voor introductie is een groentekaviaar in twee varianten: hartig en zoetig. De Mama’s productenlijn is bedoeld voor horecatoepassingen en zal te koop zijn in delicatessenwinkels, maar ook via de retail.
Op de proeverij konden de genodigden tevens kennismaken met een bijzonder assortiment groenteproducten zoals zwarte knoflook, pepers, paprika’s en radijs. Bijvoorbeeld de rode, roodwitte en witte radijzen zijn allemaal verschillend van smaak. “Veel mensen gooien het radijsblad weg, maar dat kun je gewoon eten. Het is vele malen gezonder dan de knol”, zegt Peter van Zeijl van EPI, die promotieacties voor radijs uitvoert.
Het radijsblad is fijngesneden lekker op brood en grover gesneden goed voor in de salade. Van het loof en deknol is soep te maken, die de aanwezigen geserveerd kregen. Verder proefden ze de radijsmarmelade, radijsazijn en radijs in zoetzuur. Deze producten in glazen potjes zijn via de online shop www.natuurlijklekker.eu voor de consument te koop.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Harry Stijger

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Harry Stijger

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin