Doorgaan naar artikel

Proclaim, Regulex en Applesmart ruimer toegelaten

Voor onder andere de glastuinbouw heeft het CTGB een aantal nieuwe toelatingen bekendgemaakt.

Voor onder andere de glastuinbouw heeft het CTGB een aantal nieuwe toelatingen bekendgemaakt.

Het College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden heeft een aantal nieuwe toelatingen bekendgemaakt voor de glastuinbouw en de fruitteelt.

De toelating van het schimmelbestrijdingsmiddel Proclaim van Syngenta, met de werkzame stoffen emamectin en benzoaat, wordt uitgebreid naar toepassing in een aantal teelten. Het middel mag voortaan worden gebruikt in de bedekte teelt van aardbei, aubergine en de teelt van cucurbitaceae met eetbare schil en niet-eetbare schil. Ook is het middel toegelaten voor de bedekte vaste plantenteelt en veredeling- en zaadteelt van akkerbouw, fruitgewassen en sierteeltgewassen.

Gibberillinen in peer

In de perenteelt maakt Ctgb een verruiming bekend van de toepassing van het middel Regulex van Sumitomo Chemical Agro Europe, met gibberellinen als werkzame stof. Het gebruik in peer wordt uitgebreid van één naar drie toepassingen, met een minimaal interval van twee dagen tussen de toepassingen.

Groeiregulator Applesmart verlengd

Het middel AppleSmart van Innvigo, met methylcyclopropeen als werkzame stof, mag als groeiregulator in de teelt van appel worden gebruikt. De bestaande toelating wordt met dit besluit verlengd. Let wel op het eveneens gewijzigde toepassingsvoorwaarden.

Beheer
WP Admin