Prijsslag Jumbo met paprika, bloemkool en broccoli

02-10-2017 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Frank Uijlenbroek
Foto: Frank Uijlenbroek

Jumbo verlaagt 100 producten blijvend in prijs met zes AGF-producten. Concurrent Albert Heijn volgt Jumbo niet, Plus wel.

Voor deze producten kiest Jumbo een ruime prijsafstand onder concurrent Albert Heijn (AH). Dat blijkt uit een prijsoverzicht tussen de twee ketens. Daarmee heeft Albert Heijn in ieder geval niet gelijk gereageerd op de vaste prijsverlaging bij Jumbo.

Bloemkool naar € 1,25

Zo heeft Jumbo de prijs van bloemkool verlaagd naar € 1,25. Bij AH kost bloemkool tussen de € 1,39 en € 1,59 (grote kolen). Voor broccoli kiest Jumbo voor een prijs van € 0,99 per pond. Bij AH kost broccoli € 1,20. Dat betreft de budgetlijn ‘goedkoopje’.

Reactie Plus

Plus lijkt wel te reageren op de prijsaanpassing bij Jumbo. De prijzen liggen in ieder geval vrijwel gelijk met Jumbo. Broccoli ligt in de Plus-winkel voor € 0,89 per pond en bloemkool is deze week in de actie voor € 1,00. De paprika-mix kost bij Jumbo nu ook € 1,25. Bij AH € 1,55, zonder dat voor de consument duidelijk is wat de verschillen zijn in sortering of kwaliteit.

Ook voor meloen en champignons liggen de prijzen bij Jumbo en Plus nu op hetzelfde peil. Deze prijzen zijn duidelijk lager dan die van AH.


Screendump site Jumbo.com.

Van-voorprijzen

Hoeveel verschillende producten goedkoper zijn geworden bij de Jumbo is onduidelijk. Op de site staan geen van-voorprijzen vermeld. De producten zijn voorzien van een nieuw logo met een rode pijl die naar beneden wijst met daarin de tekst ‘nieuwe lage prijzen’. Daarin is een Euroteken verwerkt.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer