Doorgaan naar artikel

Preiprijzen toch in neerwaartse spiraal

Deze week is er enig prijsherstel bij prei. - Foto: Van Assendelft Fotografie. premium

Deze week is er enig prijsherstel bij prei. - Foto: Van Assendelft Fotografie.

Hoewel er naar verluidt minder herfstprei is geplant, zaten de prijzen sinds half augustus in een neerwaartse spiraal. Deze week herstelt de prijs enigszins, maar het houdt voor de sortering 3-4 FLMW niet over met nog geen 50 cent per kilo.

Half augustus werd op REO Veiling voor de sortering 3-4 FLMW prijzen van rond de 80 cent per kilo voor de klok betaald. Enkele lichte stijgingen daargelaten daalde de prijs tot 39 cent op 8 september. Daarna herstelde de prijs tot 49 cent op 13 september. De vraag is of dit doorzet of dat opnieuw een tijdelijke opleving volgt.

BelOrta

Bij BelOrta lagen de prijzen voor de sortering 3-4 EME tussen half augustus en begin september structureel wat hoger dan voor de sortering 3-4 FLMW bij REO Veiling. Dat verschil bedroeg enkele tot tientallen centen. Sinds 4 september zitten de prijzen op een vergelijkbaar niveau. Op 4 september werd voor prei op beide veilingen 58 cent betaald. Bij BelOrta liep dat nog op naar 61 cent, maar op 11 september is de prijs met 43 cent 1 cent hoger dan bij REO. Op 13 september zit de prijs bij BelOrta met 48 cent 1 cent lager.

ZON fruit & vegetables

Ook bij ZON fruit & vegetables kost de sortering Lang Wit op 13 september 49 cent. Daar zakte de prijs van 82 cent op 24 augustus tot 23 cent op vrijdag 8 september. Begin deze week ging de prijs van 45 cent op maandag naar 53 cent op dinsdag. Op donderdag werd weer 42 cent betaald.

Prei in de supermarkt

Albert Heijn doet prei deze week in de actie voor 33 cent per stuk. Bij Plus, Dirk en Dekamarkt kost prei deze week volgens supermarktscanner.nl 49 cent per stuk. Jumbo en Coop vragen 52 cent en Vomar 69 cent.

Bekijk meer preiprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Delen

Stan Verstegen
Stan Verstegen

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin