Doorgaan naar artikel

‘Positief kijken naar inspanningen van voedselproducenten’

Met de feestdagen speelt voedsel een belangrijke rol. Daarom mogen jullie als producenten trots zijn op de prestaties van afgelopen jaar. - Foto: Canva/vm

Met de feestdagen speelt voedsel een belangrijke rol. Daarom mogen jullie als producenten trots zijn op de prestaties van afgelopen jaar. - Foto: Canva/vm

Begin 2022 mocht ik ook mijn bijdrage leveren met een column in vakblad Groenten & Fruit. Ik vroeg u toen de ruimte te nemen om nieuwe ideeën te laten ontstaan om uw kijk op de teelt, het leven en de wereld te veranderen.

Hoeveel ruimte voor nieuwe ideeën ontstaan is weet ik niet, maar de kijk op de wereld is zeer zeker veranderd.

Afgelopen jaar heeft zoveel dingen beïnvloed in de wereld en op het bedrijf. De ideeën die er waren, zijn mogelijk meermaals aangepast, in de ijskast gezet of er is een compleet andere koers gekozen. Juist in de moeilijke momenten worden vaak de verrassendste inzichten opgedaan. De sleur wordt doorbroken of we het willen of niet.

Nieuwe technieken gaan helpen bij verandering

Verandering laat zien dat het belangrijk is om zelf aan de knoppen te draaien binnen het bedrijf. Het bedrijf moet flexibel zijn om zich aan te kunnen passen. Ditzelfde geldt ook voor u als ondernemer. Hoe moeilijk het soms ook is en hoe groot de verandering ook mag zijn voor bedrijven: nieuwe technieken gaan ons helpen bij veranderingen, gedreven door het boerenverstand.

Daarom kijk ik positief naar de inspanningen die de agrarische sector doet en gaat doen in de toekomst. Om een heel belangrijk aspect in ons leven in te vullen, namelijk het produceren van ons voedsel! Met de feestdagen speelt voedsel een belangrijke rol. Daarom mogen jullie als producenten wat mij betreft trots zijn op de prestaties van afgelopen jaar. En bedankt voor jullie inzet, zodat ik ervan kan genieten deze feestdagen.

Ik wens u een voorspoedig 2023!

Bekijk meer

Delen

Image
Christian van Os

Adviseur Fruitteelt bij Delphy

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin