Doorgaan naar artikel

‘Een nieuw jaar met nieuwe kansen’

De beste wensen voor 2022! Maar … wat is nu het beste? Niet alles pakt voor iedereen op dezelfde manier uit. We zijn ook niet allemaal gelijk, en doen dingen soms heel anders dan anderen.

Deze verschillen zijn ook te vinden in de teelt en de verkoop van fruit. Geen bedrijf is identiek, maar we willen wel allemaal hetzelfde: een positief resultaat, zowel in gewas als financieel. Kijk daarom in 2022 goed om je heen om nieuwe kansen aan te grijpen. Wees eerlijk naar jezelf. Moet ik deze koers nog blijven gaan, of is toch echt verandering nodig?

Kijk over grenzen

Kijk daarbij bedrijfsbreed en over de grenzen heen. In andere teelten doen ze interessante dingen. Autonoom telen in kassen, peilgestuurde drainage, ziekten- en plagenmonitoring zijn maar enkele voorbeelden. Het kan je nog goed verrassen waar andere sectoren al mee bezig zijn. Maak gebruik van de kanalen die je hebt en boor nieuwe kanalen aan. Luister een podcast of gebruik een handige app voor ondersteuning in de teelt of verkoop. Verzamel zo informatie voor jezelf, om verbeteringen teweeg te brengen. Maar wees ook een zender: deel het goede van je onderneming, want samen kunnen we veel meer bereiken.

Nieuwe ideeën moeten de kans krijgen om uit te groeien tot een goed product. Geef hiervoor ook de ruimte in het nieuwe jaar! Dat leidt dan misschien aan het einde van het jaar tot een nieuwe kijk op de teelt, op het leven of op de wereld.

Op naar een goed en succesvol 2022.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Christian van Os

Adviseur Fruitteelt bij Delphy

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin