Doorgaan naar artikel

Plus maakt wisseling in assortiment peren

Plus gaat dit jaar door met de rode peer Red Conference en heeft Sweet Sensation niet in de schappen.

Dat stelt de supermarktketen in antwoorden op vragen van Groenten&Fruit. De Red Conference-peren liggen sinds vorig jaar in de schappen. Toen had Plus ook de rode Sweet Sensation-peer in het assortiment. Dit jaar is er alleen de Red Conference. Deze ligt los voor € 2,99 per kilo in de schappen, naast de groene Conference voor € 2,49 per kilo.

Vorig jaar maakte Plus al bekend de Red Conference exclusief te verkopen in zijn winkels. Frupaks-Vernooij levert de peer. Dat bedrijf heeft de exclusieve rechten voor Nederland. De Sweet Sensation-peer is een exclusief ras van The Greenery, dat dit jaar dus ruimte maakt voor de Red Conference. Ook Jumbo heeft Sweet Sensation dit jaar niet in de schappen opgenomen. Albert Heijn heeft geen rode peer in het assortiment.

Aldi heeft maar 2 peren in assortiment

Aldi laat weten dit seizoen alleen Conference en Doyenné Du Comice te verkopen in het assortiment. “Door verbeterde bewaarcondities kunnen we de Conference peer het hele jaar door aanbieden. Als discounter hebben wij een beperkt assortiment; met deze 2 peren heeft de klant altijd een keuze voor een smaakvolle handpeer. Daarnaast hebben wij in het najaar de Gieser Wildeman stoofpeer in het assortiment.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin