Doorgaan naar artikel

PLUS neemt Red Conference op in schap

Red Conference-peren in een vroege fase van de groei. Staay Food Group heeft de rechten voor de peer. Foto: Staay Food Group.

Red Conference-peren in een vroege fase van de groei. Staay Food Group heeft de rechten voor de peer. Foto: Staay Food Group.

Winkelketen PLUS verkoopt komend seizoen als enige Nederlandse supermarkt Red Conference-peren.

Dat laat de supermarktketen weten in vragen over veranderingen in het fruitschap dit komende seizoen. Het is een tijdelijke toevoeging, omdat volumes van de peer nog niet groot zijn. Staay Food Group kreeg met Belgische Fruitveiling in 2018 de exclusieve verkooprechten voor dit nieuwe clubras. Sindsdien is flink geïnvesteerd in de opkweek van bomen en uitbreiding van het areaal. Dit jaar is in Nederland voor het eerst sprake van commerciële productie. Het is een mutant van de standaard Conference, maar dan met een rode schil.

Het assortiment appels en peren (zowel reguliere als biologisch) is dit jaar vrijwel gelijk gebleven

Wijzigingen in het schap zijn minimaal komend seizoen, stelt een woordvoerder. “Het assortiment appels en peren (zowel reguliere als biologisch) is dit jaar vrijwel gelijk gebleven. Het kan voorkomen dat we eens per jaar naast het vaste appels- en perenassortiment tijdelijk een nieuwe appel- of perensoort uit het seizoen in onze winkels hebben liggen. Wij verkopen binnenkort als enige Nederlandse supermarkt ‘Red Conference-peren’. Dit zijn Nederlandse peren.”

Specificaties verruimen

Het fruitschap in de PLUS-winkels kan ook door droogte getekend worden dit seizoen. Door de warme zomer zijn er dit jaar kleinere appels en peren geoogst. De keten verruimd de specificatie-eisen om die reden. “PLUS verkoopt appels en peren met dezelfde kwaliteit die klanten van ons gewend zijn. Mogelijk liggen er tijdens het seizoen kleinere appels en peren in onze winkels. De smaak en kwaliteit zijn er niet minder om”, stelt de woordvoerder.

Beheer
WP Admin