Plantenkweker zet burger op stoel tuinder

11-10-2013 | Laatste update op 12-09 | |
Puntje
Licht Puntje Wie lichtpuntjes zoekt, vindt ze op de gekste plekken.
Plantenkweker zet burger op stoel tuinder

Je kunt het natuurlijk als een bedreiging zien. Maar daar hebben we ook wel eens een keer genoeg van. Dus proberen wij het Keukentuintje van Gipmans gewoon eens uit in onze eigen keuken.

Een plantenkweker die in één keer dwars door de keten heen direct met consumenten aan de gang gaat. Oei? Eng? Welnee. Het is het Keukentuintje maar.Ik moet eerlijk zeggen dat het me eerder dit jaar was ontgaan dat het Keukentuintje tien weken lang reclame had staan maken bij doe-het-zelf-keten Praxis. Maar om nog een keer een slinger te geven aan dit aardigheidje voor de mensen dat ook via internet bestelbaar is, stuurde bedenker Gipmans onlangs maar weer eens een lading van deze cadeaudoosjes naar redacties.

Groenten & Fruit kreeg er ook een. In het doosje, waarop men een persoonlijke wensboodschap kan laten drukken aan de geadresseerde, zit een plastic bakje, een tablet geperste potgrond en een zakje zaadjes. Water toevoegen, zaadjes uitstrooien, nathouden en een paar dagen later kan ik tuinkers – in dit geval -knippen. Ook verkrijgbaar met muntzaadjes en basilicumzaadjes.Het gaat plantenkweker Gipmans erom brede aandacht bij het volk op te wekken voor het houden van verse ingrediënten in de tuin en de keuken, lees ik in zijn digitale nieuwsbrief. Nou vind ik dat er nog wel een hele stap zit tussen een cadeaudoosje met tuinkerszaadjes opgestuurd krijgen en zelf te gaan proberen tomaten te kweken in de achtertuin. Op www.keukentuintje.nl word je daar wel íétsje wijzer over gemaakt. Maar een link naar Gipmans, waar de consument jonge groenteplantjes of zaadjes zou kunnen kopen, ontbreekt. Kennelijk is het de Limburgse plantenkweker niet te doen om het opzetten van een lijvig extra afzetkanaal.De onbaatzuchtigheid gaat nog wat verder. Wie via het tabblad Giftshop doorklikt naar ‘bestellen’ stuit uiteindelijk op een PS: “De opbrengsten van de Giftshop komen ten goede aan de promotie van vers.” Welke promotie van vers, dat blijft verder onvermeld. Ik neem dus maar aan dat het gaat om de aardappelen, de avocado en de citroen die ik bij zal moeten kopen om met mijn zelfgekweekte tuinkers een ‘frisse aardappelsalade met avocado en tuinkers’ te maken. Eerst maar eens kijken of ik voorbij het kiemstadium kom.

Meer over


Beheer