Doorgaan naar artikel

Plan sector met stadstuinbouw uitgekleed

Image

Plannen voor stimulering van stadstuinbouw zullen kleiner uitvallen dan verwacht. Door aanzienlijk lagere bijdrage van het ministerie van EZ aan het project wordt het budget veel kleiner, zo blijkt uit de plannen.

Waar 445.000 euro was aangevraagd, is 58.000 euro toegekend door EZ via een pps-aanvraag (topsectorgeld). De tuinbouw wil de plannen daardoor meer richten op de verdienkansen met stadstuinbouw en de effecten op gezondheid.

Met name de praktijkonderzoeken worden op kleinere schaal uitgevoerd, als de sector tenminste instemt met de plannen. Deze week oordeelt de sectorcommissie voedingstuinbouw van het Productschap Tuinbouw over de plannen. Het PT oordeelt over financiering van in totaal 67.000 euro voor, bijna een derde van het totale budget.

Een onderdeel van de plannen is het testen van een eco-systeem teeltconcept met de Wageningen Universiteit in samenwerking met andere partijen als de hogeschool in Almere (CAH).

Volgens de plannen werkt het landbouweconomisch instituut LEI aan concepten van stadstuinbouw.  Andere partijen werken aan een conferentie stadstuinbouw, een voedselveiligheidshandboek en de bouw van lokale ketens.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin