Doorgaan naar artikel

Paprika geel

‘Vruchten zijn grof en van goede kwaliteit. Ze rollen zo de doos in’

Het gewas van de gele paprika bij Leon van der Stel in Maasland staat er nog fris bij, ondanks een periode met langdurig zonnig weer dat het achter de rug heeft. “Lekker is natuurlijk anders met die omstandigheden, maar veel last hebben we er niet van gehad. Met ReduHeat op het dek wordt het toch wat minder warm. We hadden wel veel licht, maar met de etmaaltemperatuur viel het nog wel mee. Ook was het hierdoor niet nodig om extra te schermen. Een net volwassen gewas moet zichzelf kunnen blijven koelen.
De klimaatinstellingen zijn standaard voor de meeste paprika-gewassen: 21 graden Celsius overdag en 18/19 graden in de nacht. “Met donker weer stoken we ’s morgens wel even op naar 22 graden, om het even lekker te maken in de kas.”

Grove vruchten
De vruchten worden grof. “Net als bij iedereen. Daar hebben wij ook mee te maken. Het zijn allemaal 80-ers van goede kwaliteit. Ze rollen zo de doos in.”
Met gewaswerk is hij goed bij. “We hebben geen achterstand. Het heeft ook niet veel zin om de frequentie te gaan verhogen. Doordat we steeds een hoge plantbelasting hebben, blijft de groei beheerst.”

Voldoende water
Het bassin is groot genoeg om geen problemen met watertekort te hebben. Hij heeft de mogelijkheid om osmose-water bij te mengen.
Bij de watergift staat een EC-verlaging op licht ingesteld. “Je merkt wel dat je de EC in de mat daarbij in de gaten moet houden. Het blijft best even opletten als je iets minder gaat geven. Het gewas eet best behoorlijk.” Datzelfde hoort hij ook van collega’s. De EC in de mat is nu 2,9.

Biologie doet het goed
Ziekten en plagen zijn niet noemenswaardig aanwezig. De biologische bestrijders weten een luisje en een heel klein beetje spint prima onder controle te houden. “We hebben ook een paar kleine rupsjes gezien. Die hebben we toen wel even moeten corrigeren.”

Bron: Groenten & Fruit actueel – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin