Doorgaan naar artikel

Overname Vion-tak Oerlemans afgeketst

De verkoop van ?Vion-onderdeel Oerlemans Foods aan Baltussen Holding in Driel gaat niet door. Dat heeft Vion bekendgemaakt. Er is geen overeenstemming bereikt over de definitieve voorwaarden en verkoopprijs van Oerlemans Foods.

Oerlemans Foods is gespecialiseerd in vriesverse groente, fruit, en aardappelproducten. Het bedrijf heeft een omzet van circa 135 tot 140 miljoen euro. Vion kocht Oerlemans Foods in 2007. Het bedrijf is inmiddels echter door Vion tot de niet-kernactiviteiten verklaard. In januari maakte Vion bekend dat er een principe-overeenkomst over verkoop was gesloten met Baltussen. Die verkoop is op het laatste moment alsnog afgeketst.

Oerlemans behoudt voorlopig zijn zelfstandige positie binnen de Vion Food Group. Volgens Vion ontwikkelt het bedrijf zich goed en is er sprake van een aanzienlijke verbetering van de financiële resultaten.

Volgens Marc van der Lee, communicatiedirecteur bij Vion, moet het besluit om Oerlemans nu niet te verkopen worden opgevat als een beslissing die vanuit kracht is genomen. “We geven hiermee een duidelijk signaal af. Het is hier beslist geen uitverkoop tegen elke prijs.” Volgens Van der Lee is het ook niet zo dat Vion actief op zoek gaat om snel een andere koper te vinden.

Twee weken geleden meldde Vion expliciet dat de verkopen van Banner, Oerlemans en Vion UK onvoldoende hadden opgebracht en dat dientengevolge er een boekverlies van 500 miljoen is ontstaan die de verkoop van Vion Ingredients (slachtbijproducten en Rendac) noodzakelijk maakt. Dit moet de balans opschonen en de herstructurering van de food-divisie (vlees) van Vion bekostigen.

Ruben Brinksken, directeur van Baltussen, noemt het afketsen van de overname voor beide partijen teleurstellend. “We zijn zeven maanden met elkaar in gesprek geweest en dan is het teleurstellend als je er niet uitkomt.” Baltussen heeft een conservenfabriek in Driel en wilde met de overname vooral de positie in biologische producten versterken.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin