Doorgaan naar artikel

Overheden zetten in op tuinbouwrelatie met Kazachstan

Nederlandse kassenbouwers hebben al ervaring in Kazachstan. - Foto: Dalsem premium

Nederlandse kassenbouwers hebben al ervaring in Kazachstan. - Foto: Dalsem

Kazachstand ziet Westland als voorbeeld voor glastuinbouwontwikkeling. Samenwerkingsverbanden en een landbouwconsulent moeten de relatie versterken.

Burgemeester van Westland Bouke Arends is in Kazachstan om deel te nemen aan de tuinbouwbeurs Flowers. Fazenda. Greenhouses. Almaty 2023 en een conferentie over ontwikkeling van glastuinbouwgebieden in Kazachstan. Het land wil met behulp van Westlandse Greenportbedrijven investeren in glastuinbouw in eigen land en ziet Westland als voorbeeld. De burgemeester is in Kazachstan om te onderzoeken wat kansen zijn op samenwerking met regio’s Almaty en Aktobe in Kazachstan.

Ook het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsekwaliteit ziet kansen. Om de samenwerking te versterken, wordt later dit jaar een landbouwconsulent aangesteld op de Nederlandse ambassade in de Kazachstaanse hoofdstad Astana.

Bijdrage aan zelfvoorzienende glastuinbouw en voedselzekerheid

Westland wil in Kazachtstan via investeringen een bijdrage leveren aan een zelfvoorzienende glastuinbouw en voedselzekerheid. Tijdens het bezoek zijn er bestuurlijke overleggen de Kazachse overheid. De missie is een direct gevolg van een recent bezoek van een hoge delegatie uit Kazachstan aan Westland.

De missie is geïnitieerd en georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta, Gemeente Westland, de Ambassade van de Republiek Kazachstan in het Koninkrijk der Nederlanden, Kazakh Invest en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Kazachstan.

Bedrijven achter de samenwerking Dutch Greenhouse Delta die deelnemen aan de missie zijn onder meer Bayer-De Ruiter Seeds, Hoogendoorn Growth Management, Koppert, KUBO, Signify, Svensson en Van der Hoeven Horticultural Projects.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin