Oud-werknemers en afnemers Hartman opnieuw gehoord

11-03-2021 | Laatste update op 31-08 | |
Foto: Gerard Boonekamp
Foto: Gerard Boonekamp

The Fruit Farm Group wil opnieuw oud-werknemers en ex-afnemers van Hartman ondervragen om zo de koop juridisch te ontbinden.

Woensdag 10 maart hebben The Fruit Farm Group en eigenaar Hein Deprez aangegeven ‘de bewijsopdracht te zullen aanvaarden’ dat de koopovereenkomst uit 2017 van Hartman moet worden vernietigd wegens bedrog.

Na de koop is de aankoopsom van € 7 miljoen voor het teeltbedrijf Hartman nooit volledig voldaan door The Fruit Farm toen zaken aan het licht kwamen zoals de verkoop van klasse 2-product. Deze zaak draait om het nakomen van de financiële verplichtingen door The Fruit Farm. Hartman ging failliet onder dit bedrijf door verschillende oorzaken, zoals de hete zomer van 2018.

Uit eerder fraude-onderzoek door gespecialiseerde bureaus is niet voldoende aangetoond dat fraude bij Hartman speelde voor de overname, oordeelde de rechtbank recent in een tussenuitpraak. De rechter had vooral kritiek op de onderzoeksmethode van de onderzoekers.

Tekst gaat door onder de foto

De Belgische vlag wapperde bij Hartman na de overname door The Fruit Farm. - Foto: Gerard Boonekamp

De Belgische vlag wapperde bij Hartman na de overname door The Fruit Farm. – Foto: Gerard Boonekamp

Rapport blijft leidraad

De advocaten van The Fruit Farm verwachten nu dat de fraude snel kan worden aangetoond wanneer de getuigen hetzelfde verklaren voor de rechtbank als in het onderzoeksrapport. “We gaan er vanuit dat de getuigen hetzelfde zullen verklaren. Het rapport speelt dan ook nog steeds een rol. We zullen eraan refereren en naar vragen”, aldus Mark Geurts, één van de advocaten op de zaak van Van Iersel Luchtman advocaten uit Den Bosch.

Zaak nog niet voorbij

Met deze getuigenverklaringen is de zaak nog niet over, verwacht Geurts. “In deze alles-of-niets-zaak zal er altijd één partij in hoger beroep gaan.” De wending in deze zaak kan ook van invloed zijn op de zaak van de curator van Hartman tegen de erven Hartman. Daarvan is Geurts zich bewust, evenals de gevoeligheid van deze zaak. “Daar is in de processtukken dan ook alle aandacht voor.”

Lees ook: Rabo moet knoop doorhakken Hartman-zaak

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer