Doorgaan naar artikel

Oud-werkneemster verdachte ‘naalden in aardbeien’

De politie van Queensland (Australië) heeft een 50-jarige vrouw gearresteerd die ervan wordt verdacht naalden en spelden in aardbeien te hebben gestopt.

Wekenlang ‘gecompliceerd speurwerk’ met landelijke samenwerking van verschillende Australische overheidsdiensten is aan de aanhouding voorafgegaan. De vrouw is een oud-werknemer van een aardbeienteler. Dat melden Australische media.

Maandag is de vijftigjarige My Ut Trinh voorgeleid aan de rechter. De vrouw werkte als supervisor bij Berry Licious. De politie kwam haar op het spoor na een uitgebreid onderzoek in de staat Queensland.

De bakjes aardbeien met naalden werden in het hele land aangetroffen en de zaak hield Australië in zijn greep. Waarom de vrouw naalden in de bakjes fruit zou hebben gestopt, is niet duidelijk.

Door nieuwe wetgeving over het ‘verontreinigen van voedsel’ kan ze een gevangenisstraf krijgen van maximaal 15 jaar.

Oogst vernietigd

De affaire zorgde vanaf 12 september voor grote opschudding in Australië. Later die maand werd ook in Nieuw-Zeeland alarm geslagen na de ontdekking van bakjes met ‘doorgestoken’ aardbeien. De oogst van de getroffen telers werd van de markt gehaald en vernietigd. De Australische premier Scott Morrison was not amused door speldenprikkers en sprak van ‘lafaards’ die de werkgelegenheid van landgenoten in gevaar brengen.

Gouden tip

De autoriteiten loofden een beloning van 100.000 dollar (€ 62.000) uit voor de gouden tip die tot een aanhouding zou leiden. Het is nog niet duidelijk of die daadwerkelijk is binnengekomen. De politie liet in de bekendmaking weten dat meer informatie welkom is en vroeg getuigen zich te blijven melden.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin