Ook dinsdag 17 maart hoge groenteprijzen veilingen

17-03-2020 | |
Aubergineprijzen liggen op hoog niveau in huidige markt. Foto: Gerard Boonekamp.
Aubergineprijzen liggen op hoog niveau in huidige markt. Foto: Gerard Boonekamp.

Op de Belgische veilingen en The Greenery waren de prijzen opnieuw hoog dinsdag, met uitzonderingen.

Voor een aantal producten is er enige ontspanning in de prijs van maandag, maar het niveau bleef hoog. Voor aubergine (€ 1,68), komkommer (0,49), prei (0,83) en witlof (€ 2,65) werd op de Belgische veilingen dinsdag iets minder betaald. Deze prijzen wijzen op nog altijd een forse vraag. Maandag werd de hoge prijsvorming op de veilingen verklaard door de hamsterwoede vorige week en de lege schappen. Op dinsdag lijkt daar niet veel aan te veranderen.

Hoger prijsniveau

De dinsdagprijs voor trostomaat (Elite € 2,85), paprika rood (€ 2,86) en courgette (€ 0,64) was nog iets hoger dan maandag. In vergelijking met de weekprijzen van de laatste twee weken (zie tabel) ligt de prijs duidelijk op een hoger niveau. Het verschil met de genoemde dagprijzen is dat weekprijzen gemiddeld zijn over alle aanvoer en niet de dagprijs van de grootste sortering.

Grote aanvoer komkommer

Bij The Greenery was dinsdag hetzelfde prijsbeeld zichtbaar als in België. Een grote sortering komkommer kwam voor de klok met als grootste sortering de 40‘ers. Voor deze komkommers lag de prijs met circa € 0,57 iets boven de prijs van maandag. Ook aubergine kwam na een stijging bij The Greenery op een niveau van € 1,68 per kilo. Verder lag de prijs van asperge voor de grootste sortering (AA X wit I-S) met € 7,75 per kilo iets boven de veilingprijs van maandag. Dalingen waren er evenwel voor aardbeien, sla, courgette en groene paprika. Al blijft groene paprika duur. Bekijk de actuele marktprijzen.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer