NL Jobs wil woonlocatie in Maasdijk

20-08-2018 | |
NL Jobs is een in de tuinbouw gespecialiseerd uitzendbureau dat ook het eerste 'Polenhotel' in Maasdijk heeft gebouwd. -foto: Ton van der Scheer
NL Jobs is een in de tuinbouw gespecialiseerd uitzendbureau dat ook het eerste 'Polenhotel' in Maasdijk heeft gebouwd. -foto: Ton van der Scheer

NL Jobs is de partij achter de aanvraag voor 250 bedden voor arbeidsmigranten in Maasdijk.

Uitzendbureau NL Jobs wil op het bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk een tweede woonlocatie voor arbeidsmigranten bouwen. Ook het bestaande ‘Polenhotel’ is in bezit van en in gebruik door dit in de tuinbouw gespecialiseerde uitzendbureau.

Vorige week ontstond nogal wat commotie over het al dan niet toestaan van een tweede wooncomplex op deze plek. NL Jobs wist met de aanvraag voor een omgevingsvergunning een via een besloten spoedvergadering van de gemeenteraad klaargestoomde bestemmingsplanwijziging net voor te blijven.

Niet alleen Polen

“Wij praten liever niet over Polenhotels”, corrigeert Brian Lexmond graag eerst even de in de volksmond gangbare term. Behalve dat de term niet steeds even vriendelijk wordt gebruikt, gaat het gaat ook allang niet meer over alleen Polen. De laatste jaren komen de buitenlandse medewerkers juist uit steeds meer andere EU-landen.

‘Alleen maar meer behoefte’

NL Jobs is ook in de glastuinbouwgebieden in Noord-Holland en in Zeeland en West-Brabant actief in het realiseren van huisvesting voor de buitenlandse uitzendkrachten. “Onze focus ligt momenteel op de bouw van een nieuwe woonlocatie op Agriport A7. De locatie in Maasdijk zullen we dus nog niet direct gaan realiseren. Maar het is goed om vooruit te kijken. We voorzien alleen maar meer behoefte aan huisvesting.”

Directeur van NL Jobs Jeroen van Leeuwen geeft aan de laatste maanden intensief contact met de gemeente gehad over huisvesting arbeidsmigranten. “De gemeente kende onze plannen voor extra huisvesting op Honderdland. Wat ons betreft zijn die 250 extra bedden een mooi begin in het realiseren van de taakstelling van 2.000 nieuwe bedden voor arbeidsmigranten voor heel het Westland.”

6 mogelijke woonlocaties

Op 5 september maakt wethouder Karin Zwinkels in een commissievergadering de plannen van de gemeente nader bekend. Eerder dit jaar was al sprake van een lijst van 6 mogelijke woonlocaties voor arbeidsmigranten, verdeeld over de gemeente Westland. Ook naar die locaties is NL Jobs zeker benieuwd en mogelijk geïnteresseerd.

Van Leeuwen: “Het gaat ons er vooral om dat we onze uitzendkrachten kunnen laten wonen in de buurt van waar ze werken. Anders krijg je alleen maar onnodige verkeersbewegingen. Daarom is 250 bedden extra in Maasdijk volgens ons ook niet te veel.”

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur


Beheer