Doorgaan naar artikel

Nieuwe The Greenery-topman Markowski: platte organisatie

The Greenery kiest opnieuw voor een topman van binnen de organisatie. David Markowski wil de organisatie wendbaarder maken door een reorganisatie.

Markowski wordt daarmee net als voorganger Martina benoemd vanuit de eigen organisatie. Markowski is vier jaar werkzaam bij The Greenery op directieniveau. Hij stond aan de basis van de langetermijnstrategie Focus 2025. Om deze langetermijndoelen te bereiken is nu een structuurwijziging nodig, denkt de nieuwe topman. Marges staan onder druk, ook in de intensieve samenwerkingsketens met retail. Het is beter te transformeren naar een plattere, wendbare organisatie, stelt Markowski. Zo ontstaat een toekomstbestendige organisatie die grote waarde toevoegt in de keten. The Greenery bevestigt desgevraagd niet dat het om een reorganisatie gaat en afslanking van de organisatie.

Markowski is ‘verandermanager’

In juli werd Markowski (toen 36 jaar) al verantwoordelijk voor strategie van het totale concern en voor The Greenery Growers. Dat is de kernorganisatie van The Greenery met directe afzetverantwoordelijkheid naar telers. The Greenery omschrijft Markowski als verandermanager, maar ook als uitvoerend leidinggevende. The Greenery Growers ontstond bijna drie jaar geleden na een bedrijfshervorming.

Toen stelde een woordvoerder dat de organisatie steeds zoekt naar verbeteringen om ‘groepen telers in lijn te brengen met toekomstige eisen’. Dat zijn benoeming in juli al organisatiewijzigingen betekenden, lag voor de hand. Een woordvoerder ontkende dat niet in juli. “Ja, The Greenery Growers moet veranderen, maar dat is niets nieuws. Als je de huidige tijd vergelijkt, ben je continu in verandering. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Markowski is bij het strategisch plan voor 2025 betrokken geweest. Met wat er in de toekomst op ons af komt, is het logisch dat Markowski met zijn profiel de geschikte persoon is.”

Op de jongste benoeming tot CEO kon de afzetorganisatie nog niet reageren. Eerst komt er een persbericht.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin