Nieuwe kas voor cressen heet Cas

28-05-2019 | |
Foto: Harry Stijger
Foto: Harry Stijger

Deze week start bij Koppert Cress de teelt van cressen in een nieuwe kas van 7.000 vierkante meter.

De moderne nieuwe kas is voorzien van diffuus dekglas en het nieuwste type watergekoelde led-belichting van Lemnis en voldoet aan de strenge eisen van hygiëne en voedselveiligheid. Het productiebedrijf van kiemgroenten wil zo snel mogelijk fossielvrij en CO2-netraal zijn.

Teler maakt groente lekker

De nieuwste kas van Koppert Cress krijgt de naam Cas, een eerbetoon aan de overleden chef-kok Cas Spijkers, omdat gastronomie en tuinbouw dicht bij elkaar staan. Spijkers was de leermeester van kok Rudolph van Veen. Deze kok is bekend van de programma’s Life & Cooking en 24Kitchen, en trekt veel samen op met Rob Baan, directeur Koppert Cress. Ze geven op allerlei events presentaties over de Dutch Cuisine, een eetcultuur vanuit 5 principes: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. “Cas Spijkers heeft me geleerd dat groentes door telers lekker worden gemaakt en niet door koks!”, zegt Van Veen.

Rob Baan (links), presentatrice Ilse De Wilde en Rudolph van Veen maken de opbrengst bekend. - Foto: Harry Stijger

Rob Baan (links), presentatrice Ilse De Wilde en Rudolph van Veen maken de opbrengst bekend. – Foto: Harry Stijger

Tafels met cressen

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwste kas organiseerde Koppert Cress het goede doelengala Greenhouse Gala for Charity. De veiling en loterij brachten € 74.080 op voor Muziekids en Stichting de Zaaier. In de kas is heerlijk gegeten aan lange tafels, die bestonden uit cresstafels waarin de kiemgroenten worden geteeld.

Stijger
Harry Stijger freelance redacteur


Beheer