Doorgaan naar artikel

Niet zeuren maar aanpakken

Image premium

We kunnen met z’n allen mopperen op de Horti Fair, maar we kunnen er ook samen de schouders onder zetten om onze internationale positie te versterken.

Op het moment dat Ewald van Vliet voorzitter werd van de Horti Fair schreef ik over de versnipperde beurzenmarkt. Ik bespeurde een knieval van een organisatie waarvan ik dat niet verwachtte. Inmiddels hebben Van Vliet en directeur Frans-Peter Dechering het toch voor elkaar gekregen dat er één Horti Week komt waar drie beurzen zich gezamenlijk presenteren. Deze week volgt er meer nieuws waar u en ik blij van worden, maar dat hoort u vanzelf.

Slecht luisteren
Ik schreef over de Horti Fair, die erg slecht naar de markt heeft geluisterd, waardoor andere meer op de nationale markt gerichte beurzen een kans hebben gekregen om groots uit te pakken. Dat laatste vind ik helemaal niet verkeerd, want nationaal en internationaal hoeven elkaar helemaal niet te bijten. Wat me wel heel erg aan het hart gaat is de verzwakking van onze enige internationale beurs.
Enfin, wie kaatst kan de bal verwachten. Samen met collega freelance journalist Mario van Vliet ben ik gevraagd om nieuwe ideeën voor de Horti Fair te ontwikkelen en te helpen met de communicatie. Voorwaar geen gemakkelijke opgave, maar wel een hele uitdagende.

Goed gevoel
De eerste besprekingen met de Horti Fair organisatie liggen al achter me en ik heb er een goed gevoel over. Zo blijkt dat de mensen van het bekende organisatiecomité evenals de nieuwe mensen een nieuwe weg in willen slaan. Motief is niet om zoals voorheen zoveel mogelijk meters vloeroppervlak te verkopen, maar om het internationale belang van de Nederlandse Tuinbouw te dienen. Mondiaal liggen er grote uitdagingen naar de toekomst, waar schaarste aan voeding, schoon water en schone energie belangrijke thema’s zijn. De Nederlandse tuinbouw, met haar vooruitstrevende techniek en kennis kan en moet daar een belangrijke rol in spelen.

Inspirerend
Horti Fair niet interessant meer voor u als ondernemer? Dan vergist u zich. We gaan juist evenementen organiseren waar u inspiratie op kunt doen en debatten voeren die nog lang zullen blijven hangen. Het zal u niet verbazen dat ook het immer kritische www.foodlog.nl nadrukkelijk aanwezig zal zijn, maar er komt nog veel meer. We gaan de social media inschakelen en een leuk project opzetten dat de fierheid van de Nederlandse tuinbouw tot uitdrukking brengt.

Voor mij ligt hier een superuitdaging. Het is namelijk vrijwel zonder risico om als schrijver aan de zijlijn steeds een vinger op de zere plek te leggen. Nu moet ik aan de bak om mee aan te pakken. Bijna overbodig te zeggen dat iedere suggestie van jullie welkom is.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin