Doorgaan naar artikel

Nederlands contract voor bouw kassen in Iran

VB Greenhouse Projects gaat mogelijk een kas bouwen in Iran met moderne Nederlandse teelttechniek.

Het contract is getekend in het bijzijn van Minister Kamp en de Ambassadeur van Nederland in Iran. Kamp is daar met een bedrijvenmissie met boegbeeld voor tuinbouw Loek Hermans. Het betreft de bouw van een 20 hectare groot kassencomplex in Iran dat door VB Greenhouse Projects gerealiseerd gaat worden.

In totaal moet het complex 80 hectare groot worden. Het zijn hoogwaardige glazen kassen voor de teelt van groenten, bloemen, aardbeien en een opkweekkas voor jonge planten.” aldus Aad Verbakel van de VB Group bedrijven. Verbakel tekende het contract zondag.

Het is een pre-contract, stelt Verbakel, die dit jaar zijn 50-jarig ondernemerschap viert. Voordat de productie van de materialen daadwerkelijk kan beginnen is er nog wel de steun van de banken nodig. “Dit contract is nog onder voorbehoud, omdat de Nederlandse banken de betalingen vanuit Iran wel moeten accepteren.”

Het bedrijfsonderdeel van VB Group dat dit grote project zal gaan uitvoeren was in de periode vóór het embargo al eerder actief in Iran met diverse projecten. VB heeft al geruime tijd ervaring in het opzetten van grootschalige kas-projecten op meerdere continenten. Dit jaar worden er onder andere complete kassen gerealiseerd in China, Rusland, Mexico en de Verenigde Staten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin