In 1975 startten komkommertelers Piet en Wim van Adrichem in Pijnacker als allereersten in Nederland met de teelt op steenwol. Ze waren overdonderd door de hoeveelheid komkommers die ze sneden. De substraatteelt zorgde voor een ongekende systeeminnovatie. Hoe staat het nu een halve eeuw later met steenwol en waarom kiezen steeds meer telers voor ‘organische’ alternatieven?
Na 50 jaar steenwol staat substraatteelt op kruispunt
Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de teelt op steenwol zijn intrede deed in Nederland. Een teeltrevolutie volgde. Jarenlang was Grodan van Rockwool het enige merk. Inmiddels is het speelveld divers met vele aanbieders en andere soorten substraat. Foto: Grodan
Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit
Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.
Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang
Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen
Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten
Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Peter Visser
Wekelijks up-to-date
Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.
Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers