Minister inspecteert kassen zelf

12-02-2018 | Laatste update op 19-09 | |
Wouter Koolmees - Foto: ANP
Wouter Koolmees - Foto: ANP

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) inspecteert maandag samen met Inspectie SZW glastuinbouwbedrijven in Westland.

Het is een onaangekondigd bezoek. Op de agenda van Koolmees is maandag 12 februari geen praktijkbezoek aangekondigd, maar zijn bezoek werd bekend nadat het was besproken in het college van burgemeester en wethouders in Westland.

Eind januari bevestigde zijn woordvoerder het bezoek met tegenzin. Er is ook geen pers bij aanwezig. “Het is een oriëntatiebezoek. Dat is gebruikelijk voor elke nieuwe minister om zich te laten inlichten.”

Meer dan 1.000 huizen met arbeidsmigranten

Aanleiding voor het bezoek lijkt de media-aandacht eind vorig jaar over een huis in Westland waar meerdere klagende Polen woonden. Later bleek dat van moderne slavernij geen sprake was en dat Koolmees de gemeente Westland al had gebeld om opheldering. De minister is geïnteresseerd in de Westlandse aanpak.

Vorige week werd bekend dat in meer dan 1.000 Westlandse huizen arbeidsmigranten wonen. In heel Westland werken in het hoogseizoen 12.000 arbeidsmigranten.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer