Doorgaan naar artikel

1.050 woningen in Westland met arbeidsmigranten

In de gemeente Westland werken naar schatting 12.000 arbeidsmigranten uit voornamelijk Oost-Europa. Er zijn bij de gemeente 1050 woningen bekend waarin migranten wonen.

Dat zei wethouder Frank Rijneveen tijdens een politieke commissievergadering (financiën) op vragen van oppositiepartij Westland Verstandig. “Van die woningen zijn er 400 rechtstreeks verhuurd door uitzendbureaus.” De andere huizen zijn door de migranten zelf gehuurd of door tuinders ter beschikking gesteld. De 12.000 in het Westland werkende migranten doen dat in het hoogseizoen.

Verhalen misstanden kloppen niet

Rijneveen stelt dat sinds het krantenartikel in de Telegraaf eind vorig jaar over gesuggereerde misstanden bij huisvesting via een uitzendbureau, er meerdere meldingen over slechte huisvesting bij de gemeente binnenkomen. Rijneveen stelt dat dan vrijwel direct door een ambtenaar handhaving onderzoek wordt gedaan.

De meldingen zijn niet altijd juist. Zo sprak Rijneveen over een adres waar politieke vragen over gesteld waren. Op het adres werden deze week 4 Roemenen aangetroffen die in een particulier verhuurd huis woonden. Rijneveen noemde de omstandigheden zeer goed. Signalen van overlast waren er niet, stelde hij na kritische vragen van Westland Verstandig.

Fouten gemaakt

Wel moest de gemeente Westland erkennen dat voor een voormalig kantoorpand aan de Tiendweg in Naaldwijk fouten zijn gemaakt in de communicatie. Zo zijn omwonenden niet op tijd betrokken bij plannen om in het kantoorgebouw arbeidsmigranten te huisvesten. Rijneveen betreurde dat.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin