Doorgaan naar artikel

Minder hagelschade in 2017 dan in 2016

Foto: Ton Kastermans

Foto: Ton Kastermans

Weerverzekeraars hebben in 2017 een beter jaar gehad dan in 2016. Globaal is er in teeltseizoen 2017 volgens Onderlinge Fruittelers Hagelverzekeringsmaatschappij (OFH) en verzekeraar Vereinigte Hagel minder hagel gevallen dan in teeltseizoen 2016.

Dat betekent dus minder schadegevallen en –uitkeringen, aldus de Nederlandse Fruittelers Organisatie in haar nieuwsbrief. Volgens NFO is dat zeker in een jaar met een relatief geringe Europese hardfruitoogst extra welkom.

Lokaal enkele bedrijven zwaae getroffen

Toch werden lokaal, volgens OFH, ook in 2017 wel weer enkele bedrijven zwaar getroffen. Met name in de provincies Zuid-Holland en Utrecht was dat het geval.

In België is de situatie in 2017 vergelijkbaar met die in Nederland, ook daar is sprake van minder hagelschade in dit jaar vergeleken met 2016.

Hagelpremie 2018 nog onbekend

Jan Schreuder van Vereinigte Hagel nuanceert het schadebeeld wel enigszins. “Naar verhouding was er niet veel hagelschade, maar toch is er de nodige stormschade uitgekeerd.” De hagelpremie voor volgend jaar is nog niet bekend. Begin volgend jaar maken beide verzekeraars de hoogte van de hagelpremie voor teeltseizoen 2018 bekend.

Bekijk meer

Delen

Image
Eric Beukema

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin