Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Bulkactie groente bij Plus

Supermarktketen Plus heeft deze week een zogenoemde Inslaanactie in de winkels, deels op de groenteafdeling.

Komkommer, bleekselderij, rode ui, spitskool en radijs wordt steeds in dubbele hoeveelheid aangeboden voor € 1. Het betekent een brede en zeer scherpe groenteactie. Twee spitskolen voor € 1 is een derde van de normale winkelprijs voor spitskool. Voor komkommer is dat geen diepe actie met een stuksprijs van € 0,50. Voor spitskool betekent de actie een korting van 66% en voor rode ui een korting van 61%. Voor de geschoonde radijs (300 gram) biedt de actie een korting van 50%.

Voedselverspilling

Juist vorige week kwam Plus in het nieuws in relatie tot voedselverspilling. De keten gebruikt te vaak houdbaarheidstermijnen op groenten en fruitverpakkingen, zo werd gesteld in het tv-programma De Monitor. Of dat ook voor deze actie-artikelen geldt, is niet bekend.

Inkoopprijs

Voor een aantal van deze groente is de Inslaanactie ligt de winkelprijs rond het verwachte niveau van inkoop of erboven. Op de veiling van The Greenery bracht een komkommer dinsdag 30 mei circa € 0,20 op. Een spitskool ging van de hand voor circa € 0,40, en tegen lagere prijzen op de Belgische veilingen.

Het gaat bij Plus om een Kies en Mix Actie, wat betekent dat klanten mogen combineren en dus met een rode ui en spitskool voor € 1 de deur uit kunnen lopen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin